Web3-Projekt

Alice Wexell - NFT-kunstneren, der bringer liv til forladte bygninger

Den svenske NFT-kunstner Alice Wexell, hvis værk Jim Carrey købte, tager billeder af øde huse, som hun derefter bruger 3D-teknologi til at gøre til fordybende oplevelser. Læs om hendes oplevelser som NFT-kunstner, hendes forudsigelser for fremtiden og hendes råd til potentielle kunstnere, der ønsker at arbejde i sektoren.
Alice Wexell - NFT-kunstneren, der bringer liv til forladte bygninger
Du læser:  
Alice Wexell - NFT-kunstneren, der bringer liv til forladte bygninger

Alice Wexell

Vi starter med det klassiske spørgsmål – fortæl os lidt om dig selv!

Jeg har en baggrund inden for programmering og fotografering. Jeg arbejdede i flere år som fotograf med både foto- og videoopgaver, men siden nogle år har jeg studeret og arbejdet med 3D. Det føltes meget sjovt at lære 3D, og det føltes som om, jeg fandt den rigtige.

Hvordan fik du din intro til NFT'er og Web3?

Da jeg først lærte om NFT'er, var jeg lige begyndt på en serie 3D-kunstværker med min kollega Ryan Koopmans. Vores "The Wild Within"-serie er inspireret af billeder fra den georgiske by Tskaltubo. Der er en række betydelige sanatorier i byen Tskaltubo, som engang var en vellidt spa-destination. Byen var øde efter Sovjetunionens fald. Siden da er beboerne i det omstridte Abkhasien-område flyttet dertil, selvom disse overdådige strukturer stort set er øde.

"Vi har lavet en 3D-model af rummene ved hjælp af planter og anden vegetation efter at have taget inspiration fra billeder af de forladte rum. Idéen er baseret på, hvordan disse strukturer ændrer sig som tiden går, og hvordan naturen tager kontrol.

Da jeg så hørte om, hvordan man laver NFT'er fra kunst, troede jeg, at projektet ville passe perfekt i NFT-format, så vi besluttede at teste markedspladsen SuperRare og begyndte at sælge vores kunst der i begyndelsen af 2021.

Secrets from the collection The Wild Within

Fortæl os om forskellige projekter, du har været involveret i spacet!

Jeg har arbejdet videre med konceptet 'The Wild Within'. Jeg startede en ny serie med Ryan ved navn Everlasting, da den sluttede efter 13 stykker. Everlasting er baseret på billeder fra øde steder på tværs af mange nationer, ikke kun Tskaltubo. Derudover har vi produceret et galleri med fotografier af forskellige herreløse hunde kaldet Underdogs.

"Vi opdagede, at mange hjemløse hunde i Georgia var i nød, da vi tog billeder af strukturerne. For at skaffe penge til hundefoder og behandling, tog vi beslutningen om at vende tilbage og tage billeder af hundene.”
Underdogs-kollektionen er tilgængelig her 

I år er der brugt meget tid på at forberede kunstudstillinger. Jeg har rejst meget og er taknemmelig for at have haft muligheden for at udstille værker på Venedig Biennalen, Times Square i New York, Billboards i Tokyo og Art Basel i Miami mv.

Så du solgte en NFT til Jim Carrey, hvordan gik det hele?

"Pludselig en dag ser jeg, at Jim Carrey købte en af dine NFT'er" 

Vi solgte vores "Devotion"-kunstværk på SuperRare-webstedet. Vi lærte en dag, at Jim Carrey havde købt den, hvilket gjorde mig begejstret, fordi jeg kan lide hans arbejde som skuespiller og kunstner. Når folk, du respekterer, begynder at samle digital kunst, er det altid underholdende.

Kunstværket Devotion, købt af Jim Carrey

Hvordan ser du den traditionelle kunstverden sammenlignet med Web3?

"I den traditionelle kunstverden ved kunstneren sjældent, hvor deres værk ender, eller hvem der har samlet det."

De forbindelser man som kunstner kan have med samlerne er en af de hyggeligste aspekter ved at producere og sælge digital kunst i Web3. I den konventionelle kunstverden er det almindeligt for kunstneren at være uvidende om den endelige destination eller samler af deres værk.

Fordi du kan se, hvad andre skabere har gang i takket være blockchains gennemsigtighed, fremmes fællesskabet også. Det er sjovt at se andre kunstnere få succes, og de fleste er virkelig søde mod hinanden. Web3 gør det også muligt for kunstnere fra mange etniciteter og sociale baggrunde at nå ud til et globalt publikum af samlere og fans på trods af NFT-industriens mangel på mangfoldighed. Den traditionelle kunstindustri kan opfattes som værende mere "gate-vedligeholdt", og det kan være udfordrende at opnå gallerirepræsentation, som lejlighedsvis er påkrævet for at kunne sælge til kunder i udlandet.

En ting, der er sjovt ved Web3 er, at det ofte er meget hurtigt. Jeg kan godt lide, når der sker meget, og at tingene ændrer sig hurtigt.

Fortæl mig om dit drømmeprojekt

Min ideelle bestræbelse ville involvere at arbejde med mine yndlingsmusikere. At skubbe kunstens grænser med teknologi ville også være underholdende. Teknologi fanger min opmærksomhed, og jeg synes, at sammensmeltningen af kunst og teknologi er fascinerende. Det er fascinerende at observere, hvordan digital kunst har påvirket kunstnere til at udforske med teknologi.

Hvad arbejder du på nu?

Vi gør os nu klar til vores første solooptræden på 0x-Society i Montreal. Selvom vi har deltaget i adskillige udstillinger for nylig, vil det være sjovt at have vores eget show. Der vil være udstillet 12 malerier, og showet løber i en måned. Derudover lægger vi sidste hånd på to spændende projekter, som vi samarbejder om med andre musikere. Derudover udvikler vi en VR-oplevelse baseret på et af vores kunstværker.

"Jeg har altid godt kunne lide tanken om at kunne træde ind i et maleri."

Et andet kunstværk, som vi snart udgiver, er baseret på årstiderne. Så om vinteren vil kunstværket være dækket af sne. Om foråret og sommeren vil der være blomster, og om efteråret vil bladene være faldet af træerne.

Hvilke tips har du til andre kunstnere, der vil ind i spacet?

Engager dig med andre kunstnere og samlere på Twitter. En stor del af NFT-verdenen bruger Twitter til at netværke. Det er også et sted at finde relevant information. På Twitter kan du lytte til 'Twitter Spaces', som nogle gange kan være meget interessant alt efter, hvad det er for et rum. Rug Radio - 'GM NFT'er' med Farokh, OSF og Mando er et rum, jeg lytter til hver dag. Der er mange gode podcasts, der omhandler krypto og NFT'er. En podcast, som jeg finder meget god og interessant, er 'Overpriced JPEGs' med Carly Reilly. Jeg anbefaler, at du prøver at lære så meget som muligt om rummet, før du investerer eller præger din egen kunst. Det kan tage flere måneder at lære og forstå, hvordan det fungerer. Kom i kontakt med andre kunstnere, der har erfaring med NFT'er, og som kan hjælpe, hvis der opstår spørgsmål. Når man har lært lidt om, hvordan det fungerer, er det nemmere at finde sin egen vej.

Tjek Alice ud her Instagram, Twitter og website

Er du interesseret i at samle hendes kunst - her er hendes kolleekioner