Web3-Projekt

En introduktion til Logcast - appen, der revolutionerer community-building med lyd

I år 2020 etablerede Johanna Hoof og Leni Andronicos Logcast. Siden da har appen haft en betydelig indflydelse takket være en global debut, finansiering på mere end $2,3 millioner og introduktionen af Non-Fungible Memories.
En introduktion til Logcast - appen, der revolutionerer community-building med lyd
Du læser:  
En introduktion til Logcast - appen, der revolutionerer community-building med lyd

Men hvad gør Logcast egentlig, og hvorfor er det interessant?

Appen gør det muligt for folk at optage og dele korte lydklip, der kan tokeniseres til såkaldte Non-Fungible Memories (NFM). Så ideen er, at du optager, præger, bytter og samler andres (f.eks. din yndlingskunstners) NFM.

Okay cool! Men hvorfor er det interessant? Tja, hvis vi tænker på de tre store trends, der har formet den digitale underholdningsverden de seneste år, falder brikkerne i puslespillet på plads. 

  • Trend 1: Podcast-boomet - langformig lyd (længere optagelser) bliver populær, samtaler mellem interessante personer kan pludselig blive lyttet til af alle.
  • Trend 2: Kort lydformat - podcast-klip bliver populære, fordi alle ikke vil lytte til timelange samtaler, men i stedet lytte til udvalgte stykker af samtalen.
  • Trend 3: Community-building - alt fra Patreon-medlemskab til Discord-servere og betalte Substack-nyhedsbreve betyder, at selv mindre skabere med stærke fællesskaber kan leve af deres skabelse.

Logcast falder i midten af disse tre tendenser. Nu har de lanceret $uperlogs, der giver brugerne mulighed for at skabe token-gatede materialer såvel som NFM'er, der giver dig mulighed for at sælge dine stemmememoer (logs) som NFT'er!

Okay, men hvorfor?

Hoof og Andronicos erkendte, at de ikke havde brug for et andet socialt netværk efter adskillige diskussioner med skabere og influencers; i stedet ønskede de at lære at tjene penge på deres samfund og belønne deres mest hengivne støtter.

Logcast kan bruges til en række forskellige formål. Musikere såvel som YouTubere, influencers og podcastere kan bruge appen. Da Hoof drev et podcast-produktionsselskab, samarbejdede hun med en række kendte musikere og observerede, at alle havde stemmememoer gemt på deres mobiltelefoner. Musikerne brugte disse stemmememoer som en del af deres arbejdsgang. Det kan være melodier, de har indspillet, testsang tekster eller samtaler, de har optaget med labels. Nu kan disse kunstnere bruge Logcast til at dele albumoprettelsesprocessen med deres publikum!

Hvad er den overordnede vision så?

Hvis de er bekymrede for at konkurrere med Spotify, bliver Logcast ofte spurgt. "Spotify vil ikke skade top 1% af globale skabere, så vi er ikke bekymrede. For de andre 99% er Logcast der, hævder de. Næsten 80% af Spotify-kunstnerne har mindre end 50 lyttere, men alligevel er de stadig talentfulde musikere og forfattere med et væld af indhold at dele. Tænk, hvis de så kunne kommunikere med og koncentrere sig om deres 50 største følgere i stedet for at konkurrere med alle andre hele tiden.

Hvordan ser fremtiden ud?

”Fremtiden er utrolig lys og spændende. Jeg er personligt utrolig spændt på at fokusere mere på Europa og specifikt Norden til efteråret. Vi udgiver snart et partnerskab med Spotify og samarbejder med nogle af vores absolut største profiler omkring komedie, podcasting, musik og politik for at etablere os i Sverige. Vi lod et par udvalgte kreatører teste Logcast, og appen steg hurtigt til en 11. plads på den mest populære sociale medie-app, og svenskerne strømmede til - vanvittigt sjovt! Jeg tror, vi har ventet længe på "sweet spot" mellem sms'er og opkald, et sted, hvor vi kan dele stemmenoter og være mere personlige på en enkel måde. Dette er et værktøj til at accelerere den måde, vi som mennesker er bygget til at kommunikere på. Vi har en helt anden forretningsmodel, der bygger meningsfulde relationer, og nu hvor vi endelig har fundet det, folk elsker, er vi klar til at tage hele Sverige med på rejsen for at ændre usund adfærd online," siger Hoof Hoof.

Hos Norn er vi også meget spændte på at se, hvordan appen vil vokse og udvikle sig i løbet af de kommende måneder. Hvis du vil downloade Logcast, kan du gøre det i Appstore eller Google Play Store nu!

Følg Logcast, Johanna Hoof og Leni Andronicos her:

Twitter

Instagram

Logcast.io

Johanna Hoof

Leni Andronicos