Vejledninger

NFT kunst: En begyndervejledning

Oplev NFT-kunstens verden og dens fordele i vores begynderguide. Lær, hvordan NFT'er tilbyder bekræftet ejerskab, eliminerer mellemmænd og gør det muligt for enhver at komme ind på kunstmarkedet. Udforsk, hvordan du skaber og sælger dit eget NFT-kunstværk og det fremtidige potentiale for denne innovative teknologi i kunstverdenen.
NFT kunst: En begyndervejledning
Du læser:  
NFT kunst: En begyndervejledning

Er alle NFT'er ikke kunst?

Nej.

Er alle NFT'er billeder?

Nej.

Okay, men hvorfor taler vi konstant om NFT-kunst?

I denne guide vil vi kaste lidt lys over NFT-kunst, hvad det er, og hvad det ikke er.

I virkeligheden er NFT-kunst ikke anderledes end anden digital kunst. Ser du, NFT-teknologi er blot en ny teknisk standard for at skabe, opbevare og eje digitale aktiver. Imidlertid har fremkomsten af NFT-teknologi skabt nye nichemarkeder for digital kunst. Det kan argumenteres for, at uden NFT-teknologi ville vi aldrig have set værker som Bored Ape Yacht Club, CryptoPunks og Pudgy Penguins blive et sådant kulturelt fænomen.

Hvorfor ser vi egentlig så mange kunstværker blive portrætteret som NFT'er? Fordi denne nye teknologiske standard giver mulighed for tre nøglefordele, der passer perfekt til kunstmarkedet...

Fordele ved NFT-kunst

NFT-kunstens verden byder på muligheder for både investorer og kunstnere. Fordelene ved at tokenize(“skabe kryptomønter ud af”) din kunst ved hjælp af NFT-teknologi inkluderer:

Eliminering af mellemled: Med NFT'er behøver digitale skabere ikke at stole på et kunstgalleri eller et showroom for at repræsentere og sælge deres arbejde. De skal heller ikke gå gennem agenter og auktionshuse. I stedet sælger en digital kunstner et kunstværk direkte til en køber. Denne proces giver kunstnere mere kontrol over deres eget arbejde.

Verificeret ejerskab og ægthed: NFT-samlinger handler på forskellige teknologisystemer, der forhindrer datahacking og ændring. Dette gør NFT-markeder yderst sikre, da det er umuligt at ændre eller slette et kunstværk. Som former for kryptokunst giver NFT-salg også ejerskab og ægthedsbekræftelse ved at vise skaberen, ejeren og kunstværkets mint dato(dato for prægning) og -klokkeslæt på blockchain.

Muligheder for diversificering: Kunst er for mange betragtet som en spekulativ aktivklasse. NFT'er er ikke aktier og obligationer, men de giver enhver mulighed for at komme ind på kunstmarkedet. Mens NFT'er har deres eget sæt af risici, såsom fluktuerende videresalgspriser, gør de det muligt for dig og mig at eje en anden form for aktiv.

Hvad er NFT-kunst?

NFT-kunst er et digitaliseret kunstværk, der er blevet tokeniseret på en blockchain. Disse digitale filer har ofte ikke fysiske kopier; i stedet eksisterer de i det digitale univers, hvor investorer og kunstsamlere kan købe og sælge dem. I nogle tilfælde kan NFT'er også komme med fysiske kopier, dette er op til kunstneren at bestemme.

Hvis du vil lære mere om, hvad NFT'er faktisk er, så læs vores guide her.

Sådan skaber du NFT-kunst og sælger dit arbejde

At skabe NFT-kunst kræver en fusion af kreativitet og teknologi. Her er trinene til at lave og sætte dit eget NFT-kunstværk til salg:

Skab dit kunstværk: Eksperimenter med forskellige softwareapplikationer for at skabe et stykke digital kunst, der vil vække genklang hos andre. Du kan lave en NFT i form af en lyd-, video- eller visuel fil.

Beslut dig for en markedsplads: Der er to hovedtyper af NFT-markedspladser: kuraterede platforme og selvbetjeningsplatforme. Kurerede platforme har værker af høj kvalitet og har derfor højere transaktionsgebyrer og mindre royalty-fleksibilitet. Selvbetjeningsplatforme er mere ideelle til den daglige NFT-skaber, der ønsker royalty-fleksibilitet.

Bemærk eventuelle transaktionsgebyrer: De fleste NFT-platforme har "gas"-gebyrer forbundet med hver transaktion. Disse gebyrer varierer og vises typisk under hvert trin af oprettelse og upload af NFT-værker. For eksempel kræver minting, salg og køb af NFT-projekter gasgebyrer.

Opsæt en digital tegnebog: For at udføre transaktioner på tværs af NFT-markedspladser skal du have en digital tegnebog. Køb og salg af digital kunst kræver kryptovaluta. Du vil bruge krypto til at købe NFT'er og betale gasgebyrer. Vælg en krypto tegnebog, du kan uploade til både din computer og mobile enheder, og tilslut din pung til en NFT-platform.

Upload dine digitale kunst-tokens/mønter: Færdiggør din kunstsamling, og overfør værkerne til NFT-tokens gennem din valgte markedsplads. I NFT-verden kan du uploade nye elementer i form af JPG'er, PNG'er, lydfiler, GIF'er osv. Efter upload af en token skal du oprette et navn til det og vælge udgavetypen: edition token eller stand-alone token.

Hvis du vil lære mere om tokenisering af din kunst, så læs vores trin-for-trin guide her.

Fremtiden for NFT Art

Potentialet for NFT-kunst i kunstverdenen er enormt. Det giver kunstnere en ny måde at tjene penge på deres arbejde og giver samlere en unik måde at eje og vise digital kunst på. NFT-kunst står dog også over for udfordringer, såsom regulering og muligheden for svindel.

NFT'er er i øjeblikket under gennemgang i de fleste regeringer, og det er endnu ikke afgjort, om NFT'er vil blive kategoriseret som værdipapirer eller ej. Denne kategorisering kan have en enorm indflydelse på, hvordan NFT'er får lov til at blive oprettet og distribueret fremadrettet.

Brugen af NFT'er i kunst har også ført til bekymringer om svindel, hvor nogle kunstnere hævder, at deres arbejde er blevet misrepræsenteret eller stjålet. På trods af disse udfordringer vil NFT-kunst sandsynligvis fortsætte med at vokse i popularitet i de kommende år.

Det energiforbrug, der kræves til mining og behandling af blockchain-transaktioner, har længe været diskuteret i NFT'ernes verden, men siden det største netværk for NFT'er, Ethereum, med succes skiftede til proof-of-stake, er energiforbruget faldet med -99,99%.

Konklusion

Som konklusion er NFT-teknologi en ny teknologisk standard, der giver os mulighed for at tokenisere digitaliseret kunstværk over på en blockchain, hvilket giver mulighed for verificeret ejerskab og ægthed.

NFT'er tilbyder kunstnere og samlere en unik måde at tjene penge på og eje digital kunst, hvilket eliminerer behovet for mellemmænd og giver muligheder for diversificering.

Mens NFT-kunst står over for udfordringer som potentiel svindel og bekymringer over energiforbrug, vil den sandsynligvis fortsætte med at vokse i popularitet i kunstverdenen. Med sit potentiale til at disrupte det traditionelle kunstmarked og give nye muligheder for både kunstnere og samlere, repræsenterer NFT-kunst en spændende grænse i verden af digital kunst.