Vejledninger

Hvordan man giver en NFT som gave til jul

Feriesæsonen er enedelig kommet, og vi kan ikke være mere begejstrede for at fejre vores første jul sammen med dig!
Hvordan man giver en NFT som gave til jul
Du læser:  
Hvordan man giver en NFT som gave til jul

Lad os tage dig igennem hvad 2022 har betydet for NFT-verden. - Markedet overgik $ 11,3 milliarder og vi har set brands som L’Oreal, Nike, Instagram, Mastercard, Zara, Starbucks, TicketMaster og mange flere komme ind i verden ved at lancere deres første NFTer. Fordelene som følger med, med en NFT kan være muligheden for at tjene royalties eller møde sin yndlingsberømthed.

Det kommer ikke som en overraskelse, at 2021 var året for NFT-gaver. CNBC rapporterede endda at millenials og Gen Z brugte “tusindevis på kryptovaluta, NFTer og metaverse land” på julegaver i 2021. Vi kan håbe, at 2022 bliver et endnu større år for NFT-gaver og vi er her for at hjælpe. Denne guide kommer ind på; Hvordan man giver en NFT som gave og en Gave-finder som indeholder alt fra spiritus til musik, til sport og meget mere.

Trin 1 - Opret din digitale pung

Hvis du ikke har en digital wallet/pung allerede, så er det første trin at lave en.

Da det kan bære risici at sætte en pung op gennem en handelsplatform, som man har set med FTX-kollapset, så anbefaler vi istedet, at man laver en software wallet for begyndere, eller hardware wallet for den mere erfarne.

Hvordan man installerer og bruger software “walletten” Metamask

Opsætning af en hardware wallet med Ledger Nano X.

Trin 2 - Køb NFT-gaven

Vælg den NFT du vil købe på hvilken som helst markedsplads, som kan være OpenSea, Rarible eller SuperRare. Der er mange markedspladser at vælge fra, men vores lad vores   “De største markedspladser 2022”-guide hjælpe dig. Læs den på dit sprog her:              NFT.se | NFT.no | NFT.dk | NFT.fi.

Husk at budgettere din gave i overensstemmelse og med hensynstagen til både omkostningerne til NFT og eventuelle “gas” gebyrer.

Trin 3 - Julelevering

Send NFTen til modtagerens “public wallet address”. Glem ikke at bekræfte kvitteringen ved at bruge et værktøj som Etherscan.

Din NFT-gaveguide

Nu hvor du har mulighed for at give (og modtage) en NFT, så er det tid til at vælge den rigtige gave. Hvis du ikke er sikker, hvor du skal starte, så skal du ikke bekymre dig, for vi har lavet en liste med de perfekte gaveideer til din elskede.

Til en elsket med NFT-nysgerrighed

For at give en NFT, skal du først være sikker på, at modtageren har en wallet. Hvis ikke, nu hvor du ved det, så kan du måske give en?

Udforsk og vælg en software (hot) wallet her. Metamask kan anbefales.

Hardware (cold) wallets som anbefales er Ledger Nano X og Trezor.

For at gøre walleten ekstra speciel, så pak den med en af følgende NFTer.

Den perfekte først NFT

Musik er hvad der virkelig skaber juleånden, vi alle værdsætter. Hvert år afspiller vi sange på “repeat”. Forestil dig at du istedet for bare at lytte til dine yndlingssange kunne eje en andel af den sang og tjene royalties hver gang den afspilles. Sejt, ik!

AnotherBlock


Anotherblock er en svensk virksomhed, som er kommet i mål med at gøre det nemt at investere i musik. Ved at købe en af deres NFTer, vil ejeren modtage en andel af deres yndlingskunstners musik. Deres omfattende NFT-samling indeholder sange fra blandt andre                The Weeknd, Alan Walker & Ava Max. Køb en musik-NFT her.

For spiritus-elskeren

Artic Blue

Artic Blue er ikke bare en hvilken som helst spiritusvirksomhed, men Nordiske pionere først til at skabe NFTer for deres alkohol. Med dens oprindelse i Finland, er virksomheden sammensmeltet med nordiske træk, der symboliserer den unikke natur fra Arktis. Arctic Blue Legacy NFT består af 3000 enheder/mints.

NFTerne tilbyder flere unikke “utilities”. Ejeren af en Arctic Blue NFT er inviteret til eksklusive events, herunder smagsoplevelser, fine middage og ture. Der er også givet stemmerettigheder i brandets fælleskab, så det bliver en central del af Arctic Blue Beverages Web3-rejse. Ikke desto mindre er NFTerne forbundet til en unik flaske Arctic Blue Legacy Gin.

“Legacy” flaskernes unikke design er baseret på prototypen E415, som var designet til den finske flaskeproducent, Iittala i 1976, af designer Timo Sarpaneva. Førsteklasses trækassen er inspireret af Sarpenevas glasskulptur ‘Gateaway to Dreams’ Køb NFTerne her.

For den humanitære

I bund og grund handler ferien om familie og at sprede varme i kulden. Med adskillige humanitære og miljømæssige kriser i verden, er den bedste gave i år måske at hjælpe vores verden med at blive et bedre sted. Fra klimakrise til krig og sult, find den sag du ønsker at bidrage til.

NFT:er for dyr

WWF har lavet et sæt af NFTer for at hjælpe mod uddrydelsen af 10 arter; amurtigeren, marsvinet, krydsende flodgorilla, kæmpe ibis, kæmpepanda, bjerggorilla, persisk leopard, flodkanin, vietnamesisk antilop og vaquita“ The Non-Fungible Animals (NFA’s) har indtil videre modtaget $ 272744 i finansering. “Alle indtægter fra kampagnen vil blive brugt til at redde ti akut truede arter. Om det er for at bevare deres levesteder, skabe nye beskyttede områder eller for at bekæmpe krydskytteri og overfiskeri. Vælg og køb din NFT-gave her.

NFT:er for Ukraine

TimePieces, Time Magazine’s Web3-fælleskab, lancerede en smuk NFT-kollektion der hedder “Artists for Peace” - En kraftfuld kollektion sammensat af unikke 1:1 kunstværker. Kollektionen består af 59 kunstværker, gavmildt doneret af kunstnere tilhørende TIMEPiece-fællesskabet, for at hjælpe humanitære katastrofer i Ukraine. 100% af indtægterne vil blive doneret til formålet. Byd på de unikke kunstværker her.

For sportsfanatikeren

Christiano Ronaldo NFT

4 år er gået siden sidste VM i FIFA tog plads og spændingen er på vej. Forud for første spark til bolden har Christiano Ronaldo indgået et partneskab med Binance for at lancere hans første NFT-kollektion. NFTerne er stærkt inspireret af den legendariske fodbolspillers karriere. Udgivelsen indkluderer 4 typer af NFTer; Normal, Rare, Super Rare & Super Super Rare (SSR), som hver kommer med forskellige fordele. Som du kan forestille dig, så er NFTen mere sjælden, jo flere fordele den holder. De mest sjældne NFTer vil blive begrænset til 5 statuer for auktion. Vil du vide mere?

Få en af Christiano Ronaldo NFTerne her.

For ligestillings-fortaleren

World of Alidia

World of Alidia er på en mission for at skabe en mere inklusiv og ligestillet, ikke bare Web3, men verden. Med deres unikke designs og kreativitet skaber de helt sikkert et historisk mærke. Til dato har de bygget det mest etablerede Nordiske Web3-fælleskab for ligestilling, og vi er glade for at have delt deres rejse. Køb en af deres NFTer her.

For den med en omfattende samling

Måske den person du giver en gave til allerede har en omfattende NFT-samling Så må norske “Rude Boys”, lavet af den Norske kunstner Trym Ruud, eller danske Hornsleth NFT være en en gaveidé.

Rude Boys af Trym Ruud

Rude Boys er en igangværende opfindelse fra skaberen Trym Ruud. Kollektionen blev udgivet i januar 2021 og har modtaget en masse opmærksomhed fra medier. Nogle af samlingerne udforsker flere følelsesmæssige områder som kærlighed, liv og tab mens andre reflekterer humor og perspektiv.

“Frem for alt er kollektionen beregnet til at udforske aspekter af den menneskelige tilstand, samtidig med at den inkorporerer det livsbekræftende manta fra dens skaber - “Forbliv inspireret og forbliv nysggerig” Ligesom det menneskelige samfund fortsætter med at udvikle sig, så gør RUDE BOYS-familien det også, stykke for tankevækkende stykke”

Rude Boys har en floor pris på 0,075 ETH (cirka $87) og har en total volumen på 1354 ETH.

Køb her.

Rebels of Wealth af Kristian von Hornsleth

Rebels of Wealth er en kollektion bestående af 1111 kunstværker komponeret af Kristian von Hornsleth, som er en af Danmarks mest kendte og fremtrædende visuelle kunstnere. Han er kendt for at splitte kunstverden med sit unikke kunsneriske talent. Hver og en af værkerne er blevet komponeret ved at bruge 200 unikke håndlavede egenskaber af kunstneren. Køb en af værkerne her.