Vejledninger

Hvordan sælger jeg mit kunst som NFT?

Det er tid til at sælge dit kunst som NFT. Vi giver dig en trin-for-trin guide til hvordan du uploader, gemmer og sælger dit kunst på blockchainen. Lyder det kompliceret? Bare rolig, det er faktisk ret simpelt!
Hvordan sælger jeg mit kunst som NFT?
Du læser:  
Hvordan sælger jeg mit kunst som NFT?

1. Opret en digital wallet

Hvis du ikke har en digital wallet allerede, så er det første trin at lave en.

Vi anbefaler at bruge en digital wallet, som er kompatibel med Ethereum blockchainen, da Ethereum er den mest brugte valuta for NFT-salg. Da det må være din første gang, du uploader og sælger NFTer har vi forståelse for at det kan være svært at kende til, men der ingen grund til at bekymre sig. Vi har oplistet nogle "go-to" digitale wallets.

For den mindre erfarne NFT-kunstner: Her er hvordan du installerer og bruger software walleten Metamask. Følg disse trin:

 1. Gå ind på Metamask.io (ved at bruge Google Chrome eller Brave)
 2. Tryk ‘Download’ og tilføj den til Chrome som en udvidelse
 3. Følg instrukserne fra Metamask
 4. Din wallet er nu sat op!

For den mere erfarne NFT-kunstner: Opsæt en hardware wallet ved at bruge Ledger. P.s hvis du vil have en Ledger, så hold øje, da snart kommer med en annoncering, du ikke vil gå glip af!

Pro-tip: Du kan sælge dit kunst ved at bruge en anden valuta end Ethereum, men da Ethereum er den mest brugte valuta, så vil det formindske dine chancer for salg ved at bruge en anden valuta.

Bemærk: Der kan være bestemte risici ved at sætte en pung op gennem en handelsplatform, som man f.eks har set med FTX-kollapset. Vi anbefaler istedet, at man laver en software wallet for begyndere, eller hardware wallet for den mere erfarne.

2. Vælg en markedsplads

Hvis det er første gang du sælger en NFT, så kan det være en udfordring at vælge den rigtige markedsplads. Det at vælge den rigtige markedsplads kan øge dine chancer for et vellykket salg. Så hvordan vælger du hvilken markedsplads du skal sælge din NFT?

Vi anbefaler OpenSea, Rarible eller SuperRare. Hvorfor anbefaler vi netop dem? Simpelthen fordi disse markedspladser tilbyder avancerede "support"-sektioner og ressourcer for at hjælpe dit kunst med at nå højder!

Hvorfor OpenSea?

OpenSea er den største og mest etablerede markedsplads for NFTer på Ethereum blockchainen. Markedspladsen har en bred vifte af NFT-kategorier, alt fra samleobjekter til kunst, domænenavne og endda virtuelle lande.

 • Nem markedsplads at bruge med hurtig opsætning
 • Ingen verificeringer er nødvendige. Du kan skabe din NFT og starte med at sælge med det samme.
 • Tre prismuligheder: 1) Fast pris, 2) Auktion eller 3) Faldende salgspris

Hvorfor Rarible?

Hos Rarible kan kunst sælges som enkelte stykker eller som en del af en kollektion. Ligesom OpenSea har Rarible også en række af NFT-kategorier.

 • Tilbyder kuraterede kollektioner
 • Ingen verificeringer er nødvendige. Skab og sælg din NFT med det samme
 • Når du har sat en NFT til salg på Rarible, så tilføjes den automatisk til OpenSea

+/- Transaktionsgebyret er i alt 5%, og den er som standard delt ligeligt mellem sælger og køber. Hvis sælgeren vil gøre NFTen mere attraktiv, kan sælgeren vælge at betale alle 5% selv.

Hvorfor SuperRare?

SuperRare, som navnet indikerer, gør sig kun med specifikke kunstværker. Det er en kurateret platform og for at sælge sit kunst der, skal man blive udvalgt.

 • Fokus på kvalitative "enkelt-udgave"-NFTer

      +/-  Kun 1% af alle NFT-artisters ansøgninger godkendes

 • Kommisionsgebyret er 15% for hvert salg

Overvej også eventuelle relaterede “gas fees”(gas gebyrer - et gebyr for at lave en transaktion med Ethereum f.eks) forbundet med markedspladsen, som du vælger. Husk, at nogle markedspladser er dyrere end andre i forhold til at sætte sin NFT til salg.

Mere: Der er mange markedspladser at vælge imellem, men du kan lade vores guide “The Biggest NFT Marketplaces 2022” hjælpe dig. Læs den på dit sprog her: NFT.se | NFT.no | NFT.dk | NFT.fi.

Tip: Uanset hvilken markedsplads du vælger, så husk at tjekke hvilken kryptovaluta de understøtter, og om den er kompatibel med dit valg af valuta (eksempelvis Ethereum)

3. Køb krypto

At sætte sin NFT til salg på en markedsplads er ikke gratis, da man som kunstner skal betale de pågældende gebyrer, som der er ved at sætte til salg eller “minte”(processen hvorved en NFT kommer på blockchainen). Disse gebyrer bliver betalt i den valuta, som der understøttes på markedspladsen.

For eksempel hvis du minter en NFT på OpenSea, er den understøttede kryptovaluta Ethereum. For at sætte en NFT til salg på OpenSea vil der blive trukket et gebyr, som betales i Ethereum. Derfor må du nød til at investere i noget Ethereum, for at kunne dække gebyrerne, før du starter med at sælge dit kunst.

Køb krypto ved at gøre brug af disse trin:

 1. Opret en konto hos en centraliseret krypto-handelsplatform (CEX), for eksempel Safello eller Coinmotion.
 2. Send dit krypto fra CEXen til din MetaMask wallet
 3. Færdig!

4.  Forbind wallet til NFT-markedsplads

Du er nu klar til at forbinde din egen wallet til markedspladsen, som du har valgt at bruge. Dette gøres med få klik. Se hvordan du forbinder din MetaMask wallet til OpenSea nedenfor.

5. Upload filen (kunststykket)

I dette stadie skal du have opsat din digitale wallet, fyldt den med krypto og forbundet den til den til den valgte markedsplads. Nu er det tid til at uploade dit kunst, så du kan komme et skridt tættere på et salg. Processen er nem og fungerer ens på tværs af alle markedspladser. Men fordi OpenSea er anerkendt for at have en af de mest simple processer, vil vi bruge det som eksempel:

 1. Klik på “create” fanen
 2. Dette vil bringe dig til “Create New Item”
 3. Indtast de nødvendige detaljer
 1. Klik “Upload”

Pro-Tip: Flere platforme giver kunstneren mulighed for at tjene royalties fra hvert fremtidige salg af deres NFT. Royaltyen kan variere fra 0% men kan ikke overstige 10%

Bemærk: Afhængig af hvilket valg du tager, når du sætter din NFT til salg, så skal du muligvis betale gas fees. Disse gebyrer kan variere afhængigt af hvilket netværk og kryptovaluta, du har valgt at bruge. Du skal muligvis også betale et såkaldt “minting fee”(minting gebyr - gebyr for at minte) på den bestemte platform. Minting fee kan svinge afhængigt af kryptovalutaens værdi, ligesom andre valutaers værdi kan svinge afhængigt af markedet.

6. Vælg mellem fast- eller auktionspris

Du er nu nået til sidste skridt af denne guide, og det er tid til at vælge hvordan du vil prissætte din NFT. Du vil blive givet 2 muligheder; 1. at auktionere NFTen, 2. sætte en fast pris, med en først til mølle-politik.

Fordele og ulemper ved fast pris

Ved at bruge en fast pris vil du give mulighed for et straks og forudsigeligt salg. Husk at prissætte din NFT efter dens eksklusivitet og sætte en pris der dækker dine omkostninger.

Fordele og ulemper ved auktionspris

En auktionspris vil give mulighed for at sætte en mindstepris, som du er villig til at sælge din NFT for. Købere vil derefter byde mod hinanden, som vil skubbe dit kunstværk til den højst mulige pris. Hvis mindsteprisen ikke bliver budt, så er kunstneren mere tilbøjelig til ikke at gennemføre salget.

Da auktioner giver en mindre forudsigelig slutpris, så vil det for nogen resultere i en højere pris, end hvis de havde sat til salg med en fast pris. Det kan være en genial strategi for nogen artister, men det kan også være indviklet at lave en vellykket auktion for andre.

Pro-tip: Vi anbefaler, at man prøver begge metoder for forskellige NFTer, for at se hvad du som artist foretrækker og får mest ud af. Husk at markedet bliver mere og mere konkurrencedygitgt, og at du skal retfærdiggøre en højere “floor price”(mindste salgspris) med unik kunst, fordele eller yderligere værdi.

Tillykke, du er nu en NFT-kunstner og kan skabe kunst, der vil vare for evigt!