Vejledninger

Sådan køber du din første Ethereum NFT

Det er ikke let at navigere i Web3 og NFT'er. I denne guide vil vi tage og hjælpe dig gennem processen med at installere MetaMask og købe din første NFT
Sådan køber du din første Ethereum NFT
Du læser:  
Sådan køber du din første Ethereum NFT

Hvad er en NFT?

NFT står for "non-fungible token" og er et unikt digitalt aktiv, hvis ejerskab spores på blockchain.

I 2021 nåede NFT-markedet $40 milliarder, hvor flere berømtheder og store brands blev involveret ved at opkøbe eller lancere deres egne NFT'er. herunder Snoop Dogg, Louis Vuitton's. Gucci for blot at nævne nogle få.

CryptoPunks, Bored Ape Yacht Club og Pudgy Penguins er nogle af de største projekter, der har drevet den utrolige vækst af NFT:er. Disse NFT-projekter bruger den såkaldte "ERC-721" token-standard findes på Ethereum blockchain. OpenSea er langt den største NFT-markedsplads på Ethereum med over 95% af handelsvolumen på alle Ethereum-baserede NFT:er.

At købe en NFT på en af ​​de store markedspladser kan faktisk være lige så simpelt som ethvert onlinekøb. Flere af de største NFT markedspladser som f.eks OpenSea, Sjælden og Fin gateway accepterer både kredit- og betalingskort som betalingsmuligheder. Hvis du virkelig vil dykke ned i NFT:ernes verden, skal du dog tage to ekstra trin for at få den bedst mulige oplevelse; nemlig at 1. oprette en konto på en kryptobørs og 2. oprette en krypto wallet.

I denne vejledning lærer du trin for trin, hvordan du køber din første Ethereum NFT ved hjælp af denne metode:

 • Trin 1: Køb kryptovalutaen "ETH" på en veletableret kryptobørs, som f.eks. Coinbase, Binance eller FTX
 • Trin 2: Opret din egen Metamask crypto wallet
 • Trin 3: Send din ETH fra din crypto wallet til din crypto wallet
 • Trin 4: Tilslut og synkroniser din crypto wallet med en NFT markedsplads, f.eks. Opensea
 • Trin 5: Køb en NFT på markedspladsen

‍ 

Trin 1: Køb kryptovalutaen ETH

For at træde ind i NFT-universet skal du først sætte dig ind i et af de store netværk, der understøtter NFT'er og erhverve noget af dets kryptovaluta for at kunne købe og sælge NFT'er. I dag er det mest kendte og udbredte netværk, der understøtter NFT'er, i dag Ethereum-netværket. Bemærk, at Ethereum-netværket delvist består af en blokkæde; en slags decentral computer og database, hvor de faktiske NFT'er og informationen om, hvem der ejer dem, gemmes (se vores guide: "hvad er en blockchain?") og en kryptovaluta, der er netværkets økonomiske motor. Ethereums blockchain kaldes blot "Ethereum", mens dens kryptovaluta hedder "Ether" og forkortes "ETH". For at foretage transaktioner og interagere med Ethereum blockchain, såsom at købe en NFT, skal du derfor erhverve ETH.

Så hvordan erhverver du dig helt præcist kryptovaluta? At købe ETH og de fleste andre kryptovalutaer gøres nemmest ved at oprette en konto på en veletableret kryptobørs som f.eks. Safello, Coinbase eller Binance , der understøtter kredit- og betalingskort. Til dette formål kan du tænke på disse kryptoudvekslinger som valutavekslingstjenester til Web3 (se vores guide: Introduktion til Web3).en konto på en af ​​kryptobørserne og derefter følge instruktionerne for at købe krypto, i dette tilfælde Ethereum-netværkets ETH. Du vælger selv, hvor meget ETH du vil handle, men husk: Brug aldrig mere, end du er villig til at tabe. Du kan også tjekke den fulde liste over vores favoritter kryptoudvekslinger her.

Opret din egen krypto wallet

Dit næste skridt er at oprette en krypto wallet. Der er mange forskellige typer krypto wallets at vælge imellem, inklusive hardwareløsninger til at gemme dine digitale aktiver offline. Sidstnævnte er den sikreste mulighed, men de fleste starter stadig med en digital wallet-løsning med online opbevaring; en såkaldt "hot wallet". Den mest populære hot wallet på Ethereum-netværket i dag er MetaMask. MetaMask installeres enten som en udvidelse i din browser eller på din telefon, men fungerer bedst og er sikrest at bruge med Google Chrome eller Brave Browser. Hvisdu vil se vores liste over , hvilke Ethereum-wallets vi kan lide tjek ud denne artikel. Nedenfor er instruktioner om, hvordan du bruger MetaMask:

Besøg MetaMasks hjemmeside og følg instruktionerne for at downloade og installere walleten, enten i din browser på din computer, eller på din mobil. Bemærk: Af sikkerhedsmæssige årsager anbefales det generelt kun at bruge MetaMask i browseren på computeren. Vi anbefaler også at bruge en hardware wallet til større beløb (mere om det i en senere artikel).

MetaMask.io

Klik på MetaMask-logoet (en orange ræv), når det vises i din browser, og opret dit kodeord.

Udover din adgangskode tildeles du nu en såkaldt "Secret Recovery Phrase", også kaldet en "Seed Phrase". Denne Seed Phrase er en sætning bestående af 12 ord, og er, som navnet antyder, "frøet" af din wallet. Din Seed Phrase giver enhver adgang til at genskabe nøglen til din wallet, og kan bruges til at genskabe din wallet, hvis du for eksempel glemmer din adgangskode eller ønsker at installere Metamask som en mobilapp eller på en anden computer. Derfor bør du gemme den et meget sikkert sted. Det anbefales generelt ikke at udskrive en Seed Phrase i almindelig tekst i nogen form for digitalt program såsom "noter" eller e-mail, da dette relativt nemt kan hackes eller ved et uheld spredes. Det anbefales i stedet at bruge et fysisk medie, som f.eks. et stykke papir, der opbevares et sikkert sted, hvor kun du ved, det findes. 

Nu er du færdig!

Når du har installeret MetaMask , kan du bruge den til at oprette forbindelse til størstedelen af ​​de store NFT-markedspladser og kryptotjenester og gemme og administrere både NFT'er og kryptovalutaer såsom ETH.

Da krypto- og NFT-markedet stadig er relativt ungt, er der meget svindel derude. Disse angreb og svindel kan være så omfattende og veludførte, at selv succesrige og erfarne NFT-samlere bliver ofre for dem. Vær derfor ekstra forsigtig med din crypto wallet og giv aldrig dit kodeord eller seed phrase til nogen, selvom de hævder at være "officiel support" eller lignende. Et seriøst krypto- eller NFT-firma ville aldrig bede dig om disse oplysninger!

Trin 2: Send Ethereum til din krypto wallet

Hvis du har fulgt ovenstående trin med succes, har du nu en MetaMask-wallet installeret i din browser. Det sidste trin, der er tilbage, før du kan begynde at handle med NFT'er, er at forbinde din MetaMask krypto wallet til din valgte markedsplads og send din ETH fra din kryptobørs til din MetaMask. Så er det bare med at komme i gang! Bemærk: Det er også muligt at købe kryptovalutaen ETH direkte via MetaMask, men vi anbefaler ikke denne metode, da den er meget dyrere sammenlignet med handel på en kryptobørs som Binance.

Nedenfor er trinene til at sende krypto fra din børs til din MetaMask:

 1. Log ind på kryptobørs. Find derefter menupunktet "Send" eller "Tilbagekald". Dette fører dig til en side, hvor du kan flytte aktiver til andre wallets, som i dette tilfælde din eksterne MetaMask krypto wallet.
 2. Indtast mængden af ​​ETH, du vil sende, og indtast derefter din Metamask Ethereum-adresse i det angivne felt. Du kan kopiere og indsætte denne adresse direkte fra din MetaMask-wallet (dobbelttjek venligst, at adressen er korrekt, wallet-adressen starter altid med 0x).
MetaMask account view
 1. Indtast derefter den blockchain, du vil udføre transaktionen på. Sørg for at vælge den korrekte blockchain, i dette tilfælde "Ethereum" / "ERC". Når du har valgt blockchain, vil du se det såkaldte "gas fee", som kort fortalt er gebyret for at implementere en transaktion på blockchain.
 2. Så er du klar til at klikke på "send". Her skal du muligvis godkende handlen. Hvilken adgangskode, kode eller anden verifikationsmetode, der bruges til at godkende transaktioner på netop din kryptobørs, kan variere mellem de forskellige aktører, men der gives ofte klare instruktioner direkte i platformen. Nogle gange er der overhovedet ikke behov for adgangskode eller kode.

BEMÆRK: nogle kryptoudvekslinger som f.eks Coinbase og Binance har sine egne NFT-markedspladser. Hvis de NFT'er, du leder efter, er på kryptobørsens egen NFT-markedsplads, er det derfor ikke et must at bruge for eksempel MetaMask, men som tidligere nævnt anbefaler vi stadig at oprette din egen uafhængige krypto wallet for ikke at blive begrænset. til deres rækkevidde.

Trin 3: Tilslut din wallet til en NFT-markedsplads

NFT'er handles på NFT-markedspladser. OpenSea er langt den største markedsplads for Ethereum NFT'er, og oprettelse af en konto sker med blot et par klik. Sådan gør du:

Naviger til OpenSea.io. I øverste højre hjørne vil du se et "wallet-ikon". Hvis du klikker på den, vises en liste over krypt owallets, der understøttes af markedspladsen. Vælg MetaMask. Når du har valgt MetaMask , vises muligheden “connect with MetaMask”. Klik på "næste" og din OpenSea-profil oprettes automatisk. Indtil du har redigeret din profil og tilføjet et billede og et brugernavn, vil din profil være under "unavngivet" og kun indeholde din Ethereum-adresse. For dem, der har lyst, er der mulighed for at tilføje flere oplysninger til din profil, men da OpenSea er en markedsplads, er der ingen krav om at indtaste flere oplysninger, hvis du som mange andre ønsker at indsamle NFT'er anonymt.

Connect MetaMask to OpenSea

Trin 4: Køb en NFT på OpenSea

Krypto og Web3 er ikke kendt for at have brugervenlige platforme og apps, men OpenSea er en undtagelse. Hjemmesiden er meget intuitiv og føles stort set som enhver e-handelshjemmeside. Den eneste ulempe er, at deres kundeservice er meget begrænset. Heldigvis er det usandsynligt, at du får brug for det.

Efter du har besluttet dig for, hvilken NFT du vil købe, er der tre forskellige måder at gå videre på:

 1. Direkte køb
 2. Afgiv et bud
 3. Deltag i en auktion
Direkte

køb indebærer køb af NFT'er, der er noteret af deres ejere til en fast pris som i OpenSea normalt er noteret i kryptovalutaen ETH. For at købe en NFT behøver du kun at klikke på "køb nu" og følge trinene derefter. Bemærk: Når du køber NFT'er til en fast pris, skal du betale et såkaldt "gas fee" for at transaktionen kan gennemføres på blockchain. Transaktionsgebyrer på Ethereum er ikke faste, men varierer med netværksbelastningen, hvilket kan gøre det en smule forvirrende i starten. MetaMask foreslår automatisk et beløb baseret på den aktuelle status på netværket, så du ikke selv skal beregne transaktionsgebyrer. Sørg for, at du har nok ETH i din wallet til at dække både omkostningerne ved den NFT, du ønsker at købe, og transaktionsgebyret i form af et "gasgebyr", der kræves for at gennemføre transaktionen.

Giv et bud

Hvis du vil prutte, kan du i stedet afgive et bud på den NFT, du ønsker at købe. Hvis du afgiver et tilbud, og sælgeren accepterer tilbuddet, betaler han automatisk "gasgebyret", dvs. Transaktionsgebyret. Bemærk, at dette kun er muligt med WETH, så du skal navigere til en decentral børs som Uniswap for at konvertere ETH til WETH, hvis du vil byde.

Deltag i en auktion

Nogle sælgere sætter deres NFT'er på auktion i stedet for at bede om en fast pris. Her er din eneste mulighed at afgive et bud på en pris, du syneser fair. Bemærk dog, at dit bud skal være mindst 5 % højere end tidligere bud. Det højeste bud vinder auktionen, så længe det når dette minimumsbeløb.

Bemærk: Der er også NFT-ejere, som ikke har deres NFT'er til salg, men brugerne har stadig mulighed for at byde på dem.

Værsgo! Hvis du har fulgt ovenstående trin med succes, vil vi gerne lykønske dig med din første NFT. Du kan nu klikke i øverste højre hjørne for at se dine NFT-køb. Husk: I modsætning til den traditionelle finansielle verden er krypto ekstremt gennemsigtigt. Du kan faktisk vælge at skjule dine NFT'er på din OpenSea-profil, men du kan aldrig skjule dem fra din Ethereum-adresse, da Ethereum blockchain er offentlig. Du har nu taget et første, men vigtigt skridt ind i Web3, og vi er glade for at have dig med på toget mod et mere decentraliseret og retfærdigt internet.

Nogle

af vores guider anbefaler vi: