Web3-Projekt

Den norske kunstner Bjarne Melgaard udgiver NFTs

Lightbulb Man, en NFT-kollektion af den norske kunstner Bjarne Melgaard, har oplevet betydelig vækst siden debuten i begyndelsen af 2022. Samlingen er bemærkelsesværdig udover at være udsolgt, da de fleste af dens ejere har beholdt deres NFT'er i mere end 90 dage, hvilket indikerer langsigtet interesse blandt ejere. Denne artikel undersøger kunstneren bag overskrifterne, og hvad der venter forude.
Den norske kunstner Bjarne Melgaard udgiver NFTs
Du læser:  
Den norske kunstner Bjarne Melgaard udgiver NFTs

Bjarne Melgaard og Lightbulb Man

Siden Edvard Munch er Bjarne Melgaard betragtet som Norges mest markante bidrag til verdenskunsten. Han er kendt for at spænde over grænserne mellem forventning og norm, og både hans teknik og hans kunst bliver ofte set som rebelske.

Billede: Kathinka/Morgenbladet

The Lightbulb Man, Melgaards seneste satsning, er en traditionel kunstnerisk stræben omdannet til et NFT-projekt. Samlingen omfatter 1025 særskilte kunstværker, som hver er udgivet uden titel. Når nogen køber et kunstværk fra Lightbulb Man, har de mulighed for selv at navngive det og sætte et særligt præg på digital kunsts historie.

Prestigefyldte organisationer som MoMa og SMAK ærer den kendte norske kunstner. På grund af opfattelsen af, at hans arbejde er for betændt, er det også blevet udsat for hærværk, censureret og genstand for adskillige politirapporter. Bjarnes optagelse i NFT'er vil give andre kunstnere chancen og inspirationen til at adoptere dette nye paradigme på grund af hans position i kunstverdenen.

Hvert af de 1025 stykker i samlingen har skjulte træk, karakteristiske træk, farver og ting, der gør hver Lightbulb Man unik. Kollektionen er fyldt med Melgaards kunstneriske udtryk, der er præget af kontrast, opfindsomhed og opfindsomhed i råt udtryk.

"The Lightbulb Man er den digitale kunstrevolution, hvor du ikke blot køber et sjældent objekt - du bliver en del af det gennem Ethereum blockchains NFT-teknologi. Din digitale identitet er knyttet til kunst, der er ikke-fungibel, gennemsigtig og eksklusiv." — from The Lightbulb Man collection

En tilfældig metode leverede en komponent til køberen af en Lightbulb Man NFT uden at lade dem vide på forhånd, hvilken de ville modtage. Næste skridt var en virtuel skattejagt, hvor samlere gennemgik hele samlingen for at vurdere sjældenheden af deres stykke i forhold til de andre.

NFT-indehavere blev inviteret til en 12-timers rave i Decentraland for at fejre samlingens lancering, som blev efterfulgt af sociale begivenheder som IRL-udstillinger i gallerier i hele Skandinavien og eksklusive klubaftener.

Derudover får hver indehaver et fysisk print af deres NFT og unik adgang til at købe eksklusive Melgaard-designede varer. Derudover fik 10 udvalgte indehavere chancen for at få en unik fysisk brik.

lightbulbman.com

Loyale fans signalerer langsigtet succes

Alle værkerne blev udsolgt med det samme, hvilket gjorde lanceringen vellykket. Projektet, som har en detaljeret køreplan, skiller sig ud, da en betydelig del af dets investorer har holdt på deres NFT'er i mere end 90 dage, hvilket indikerer deres langsigtede interesse og tillid til projektets fremtid.

Vil du gerne have din egen Lightbulbman NFT? Få den på Opensea, Rarible og Looksrare 

Tager en pause fra kunst og uønsket berømmelse i New York

Da Melgaard besluttede sig for at tage en "ferie" fra kunsten i 2014 for at prøve "noget andet", etablerede han sig i modesektoren og var kendt for sit kunstværk.

Han opnåede utilsigtet berømmelse i 2017, da han som en del af en udstilling i New York omdannede det to-etagers Red Bull-galleri til et "psykopatologisk stormagasin".

Folk gik amok, da kunstneren besluttede at bede offentligheden om at hjælpe ham med at slippe af med hans unødvendige personlige tøj (værd $500.000 USD) ved at fjerne, hvad de ønskede fra hylderne. Arrangementet var planlagt til at løbe i tre timer, men alt tøj var væk på kun 20 minutter, og køen uden for bygningen slyngede sig rundt om hele blokken.

Mellgards tøjserier, som indeholder trykte ordsprog som "IKKE DIN GAY FRIEND", "THIS FAGOT KILLS FASCISTS" og "See a child and puke," er en klar afspejling af den kontrovers, der er en given del af hans kunst. Mange Rihanna-tilhængere blev oprørte over en t-shirt, hvor der stod: "Jeg afskyr Rihanna." Ironisk nok blev Rihanna selv senere set iført skjorten.

Billede: Dagbladet

Melgaard tog stilling efter modedykket i 2017 og erklærede: "Næste show bliver malerier og skulpturer, Nok med tøj nu. Jeg er næsten færdig med det.

Melgaard ser dog ud til at have gjort en undtagelse for sine NFT-indehavere. NFT-indehavere fik unik tidlig adgang til en lille modebutik med Bjarne Melgaard-designs i dag kl. 9:00. Hvert design i "Don't give a shit apparel"-serien er tilgængelig i et strengt begrænset oplag på 150 ekstremt sjældne eksemplarer. Se samlingen her.

Billede: Ivar Kvaale
For at holde dig opdateret med Lightbulb Man, tjek deres hjemmeside, Instagram og følg deres Discord!