Web3-Projekt

OWND: Investering i kultur gjort enkelt

OWND: En markedsplads, der giver dig mulighed for at købe mode- og kultur-NFT'er hurtigt med dit kreditkort. Læs om dets grundlæggelseshistorie, Web3-indgang og rejsen indtil nu. Spændende planer forude! Følg med i OWND's rejse.
OWND: Investering i kultur gjort enkelt
Du læser:  
OWND: Investering i kultur gjort enkelt

OWND er en markedsplads, der lader dig købe mode- og kulturorienterede NFT'er hurtigt med dit kreditkort. Platformen startede i 2022, i København af Anker Back Ryhl og Mads Lunau Liechti. I begyndelsen af 2023 annoncerede OWND en finansieringsrunde på 750.000 dollars ledet af ByFounders og SkyFall Ventures. Vi mødtes med Mads for at høre hele historien bag OWND.

Fortæl os lidt om grundlæggelsen for OWND, hvordan mødte du din medstifter, hvorfor startede du OWND?

Vi mødtes for tre år siden gennem en fælles ven. På det tidspunkt var jeg lige begyndt på gymnasiet, mens Anker var et år inde. Anker var ved at bygge en app til at lave fælles playlister til fester, og jeg joinede som marketingmand. Gennem gymnasiet byggede vi et par andre forbruger-sociale-apps - for eksempel en tidlig version af BeReal for at tjekke ind og vise dine venner, hvor du var ude at feste. Opbygning og markedsføring af apps lærte os meget. I maj 2022 begyndte vi at bygge OWND for at gøre det nemmere for folk at investere i skabere og brands gennem NFT'er.

Hvordan kom du ind i Web3?

Anker begyndte at eksperimentere med blockchain-udvikling i 2017-2018, mens han var på gymnasiet. Det faktum, at alle data var tilgængelige, fascinerede ham virkelig. Da NFT-dillen begyndte i slutningen af 2021, gik vi begge ned i “Web3-kaninhullet”. Vi var forbløffede over, hvordan NFT'er i bund og grund tillader alle at investere i deres yndlingsskabere og brands, og forbavsede over, at ingen havde bygget en nem måde at gøre det på endnu...

Hvordan har din rejse med OWND været indtil videre? Mest mindeværdige øjeblikke?

Under NFT-bullmarkedet blev vi meget begejstrede for, hvordan vi pludselig kunne investere i coole skabere og brands gennem NFT'er - vores venner var også begejstrede for NFT'er, men kæmpede med at investere på grund af den enorme tekniske barriere. At få en wallet (“digital tegnebog”), indsætte krypto, bruge dApps var én ting. For meget information og mængden af falsk information derude var også crazy. Så mange NFT-samlinger blev minted hver dag, så det var svært at filtrere gennem de gode og de dårlige. Det slog os, at vi kunne bygge noget, der ville forenkle begge disse processer.

Ownd lukkede for nylig en $750.000 pre-seed-runde, hvad betyder det for dig personligt?

Der er ingen tvivl om, at det er en kæmpe præstation for os personligt. Vi er meget taknemmelige for at have støtte fra nogle meget respekterede og dygtige mennesker - som også bygger i den finansielle sektor, hvor det er vigtigt at etablere et troværdigt navn. Zoomer vi ud, bygger vi stadig mod den samme mission om at gøre det nemt for Gen Z at investere i kultur - nu har vi bare flere ressourcer til at gøre det.

Hvad er det næste, der kommer fra OWND?

Lige nu bygger vi hen mod vores offentlige lancering og er i øjeblikket i en periode med hurtige iterationer, der driver os hen imod produktmarkedspasning. Gennem dette har vi et klart fokus på at bygge et produkt, som folk elsker.

Nogen råd til folk, der ønsker at starte med NFT'er eller starte deres egen virksomhed?

Forestillingen om at købe en digital genstand kan virke meget fjern, men mange NFT'er har meget mere til sig end blot at være et 'billede'. Det handler bare om at finde de rigtige NFT'er, der giver reel værdi - f.eks. giver adgang til fysiske varer, digitale oplevelser, skabt af et troværdigt brand eller skaber mv.

Mange tak Mads og Anker! Vi glæder os til at følge rejsen og teste produktet ved offentlig lancering. Hvis du vil følge gutterne på deres rejse, så tjek OWND ud her: