Web3-Projekt

Opbygning af det nye paradigme for sociale medier - en introduktion til Phaver-appen

Med over 20.000 ugentlige tilbagevendende brugere fra hele verden, har den finsk-baserede Phaver allerede skabt bølger på kryptovalutamarkedet. Det er svært at skabe en app, der kan konkurrere med traditionelle sociale netværk. For at lære mere om appens historie talte vi med Tomi Fyrqvist, medstifter af Phaver.
Opbygning af det nye paradigme for sociale medier - en introduktion til Phaver-appen
Du læser:  
Opbygning af det nye paradigme for sociale medier - en introduktion til Phaver-appen

Først en introduktion til Phaver

På Phaver, et decentraliseret socialt medienetværk, der deler for at tjene penge, kan brugere poste indhold nøjagtigt som på Twitter, mens de også promoverer det indhold, de værdsætter, ved at satse tokens på det. Holdet bag Aave udgav Lens Social Graph, som Phaver udvider. For at skabe en mere bæredygtig tokenomic, der ikke kun er afhængig af, at appen får flere brugere, søger share-to-earn at omfordele værdi fra platformsejerne til de rigtige producenter. Soulbound Tokens, et Phaver-økosystem-token, og Phaver DAO vil binde alt sammen. Hvis noget af dette lyder forvirrende for dig, kan du se vores ordliste her.

Hej Tomi, før vi springer ud i at diskutere Phaver, vil du fortælle os lidt om vores baggrund og hvordan du kom ind i Web3?

Jo da! Da jeg skiftede fra at arbejde hos Goldman Sachs til venturekapital i 2016, begyndte jeg at se på markederne fra et makrosyn og bemærkede, at der blev udskrevet et betydeligt beløb. Det var her, alt begyndte. Jeg brugte meget tid på at lytte til talere med profiler som Chamath Palipathya og brainstorme ideer med Yichen, skaberen af Tesseract. Den konceptuelle forestilling om, at du kan besidde digitale varer på en certificeret måde, fascinerede mig.

Okay, så du var med ret tidligt i forhold til de fleste af os... hvordan mødte du din medstifter Joonatan, og hvor kom ideen til Phaver fra?

Joonatan og jeg mødtes i New York, mens han arbejdede for Smartly, og jeg var hos Goldman. Et par år senere begyndte vi at kommunikere i den originale Metaverse eller Instagram DM'er, og Joonatan spurgte mig, om jeg havde fået nok af dette som svar på en fortælling om min arbejdsrejse til Pakistan. :D (joko alkaa riittää)" På det tidspunkt indså jeg, at Joonatan havde overvejet at starte sin egen virksomhed.

Da vi begge var på besøg i Finland omkring jul, tog vi beslutningen om at tage os sammen. Vi kom begge med nogle ideer, og vi gik i gang med at komme med ideer. Phaver blev skabt ved at fusionere begreberne social handel, finans og blockchain.

Jeg havde lavet investeringsbankvirksomhed og arbejdet i ledelsesteamet på en forbrugervendt app, mens Joonatan havde været hos Google og derefter Smarty og så en væksthistorie fra 5 personer til 400+. Man kan sige det var en match made in heaven haha.

Wow, virkelig et match! Hvad kommer der op for Phaver lige nu?

Faktisk er der en række spændende udviklinger på vej, især for NFT-industrien. Vi er i øjeblikket ved at oprette eksklusive tråde for ejere af specifikke bluechip NFT'er, så alle, der ejer NFT'en, kan ikke skrive indlæg i denne diskussion. Vi er også ved at udvikle et Soulbound-Token (SBT), som vi kan bruge, for eksempel i Lensfrens-applikationer, til nøjagtigt at identificere brugere. Disse SBT'er kan opdateres i fremtiden for at give nye adgangstilladelser osv. Om kort tid vil vores token også gå live…

Okay, det er mange ting! Kan du venligst fortælle os lidt mere om tokenet, og hvordan tokenomic vil fungere?

Absolut. Hele vores tokenomic kredser om, at mennesker opbygger værdi på sociale medier. Vi ønsker at bevæge os væk fra det problem med optjening af flere brugere = tokenværdi, som du ser i de fleste P2E-projekter.

Vi bygger vores token op omkring de samme forretningsmodeller, som du ser i traditionelle sociale medier, så hvis du for eksempel ikke vil se annoncer, eller du vil booste et opslag, betaler du for det med et token. Hvis du vil lave token-gated aktiviteter, bruger du det på det. Hvis du vil tjene tokens, kuraterer du, modererer og deler du, og bliver en aktiv deltager på Phaver. For eksempel på Reddit har du en masse aktive moderatorer, der kun tjener Karma-point for deres arbejde, dybest set gennemslagskraft. Vi vil gerne motivere til værdifuldt indhold ved at belønne indlæg, der får mange reaktioner. Vi belønner også tidlige spillere på disse poster. Grundlæggende ønsker vi at omstille sociale medier fra opmærksomhedssøgende indhold til indhold af høj kvalitet.

Og på længere sigt …

… vi ønsker at vokse til den største Web3 sociale platform og have vores brugere grundlæggende til at eje deres data gennem Lens sociale graf. Vi ønsker at integrere et meget stort antal mennesker på Web3.

En ambitiøs vision, vi elsker den! Hvordan skal folk tilslutte sig Phaver?

Lige nu kører vi stadig lukket beta-test, der kun er for invitationer, men du kan få adgang ved at tilmelde dig Discord eller Telegram. I Discord kan du finde en trin-for-trin guide til, hvordan du kan komme i gang og gøre krav på et objektivhåndtag!

Ttak så meget Tomi Fyrqvist. Vi glæder os rigtig meget til at se, hvordan Phaver udvikler sig!

Tilmeld dig Discord

Tilmeld dig Telegram

Følg med på Twitter