Events

Vafler, kunst og et passioneret NFT-fællesskab midt i Oslo

Et alternativt kunstgalleri, der skjuler mere information på øverste etage. Centrum af Oslo oplever væksten af et samfund. I udviklingen og anvendelsen af NFT-teknologi er flere færdigheder forbundet. Vi lærer de mennesker, der driver Blankgalleri (@bl nkgalleri), at kende samt et par af de kunstnere, der hænger derude.
Vafler, kunst og et passioneret NFT-fællesskab midt i Oslo
Du læser:  
Vafler, kunst og et passioneret NFT-fællesskab midt i Oslo

Et NFT-hub og kunstgalleri midt i Oslo.

I hjertet af Oslo, på Bygdöy Alle 21, er der et typisk gadekunstgalleri. Men så snart du kommer ind, indser du, at noget er anderledes. Ud over flere videoskærme, der viser digital kunst, er der værker af håndgribelig kunst. Værkerne er også alle NFT'er. Tor-Oscar Wold, Amaria Kasongo og Daniel Stom er foran Blankgalleri (@bl nkgalleri).

Spat Studio & Creepz

Vi kommer til at møde Tor-Oscar, som er en drivkraft bag galleriet. Vi lærer ret hurtigt, at det er meget mere end bare et galleri. Han viser os rundt i galleriet og tager os så et par etager op.

Kunstnerrum i symbiose med NFT'er og markedsføring.

Over dette galleri er der etableret fysiske rum, hvor forskellige kunstnere kan producere og udtrykke deres arbejde. I en slags symbiotisk forhold arbejder teamet på BL NK Galleri og nye kunstnere sammen om at udvikle træning, retning og ideer til at integrere NFT'er i deres arbejde.

Vi tager et kig ind i et par af studierne og er vidne til arbejde fra Jonny Hurts, SpatStudios, Trym Ruud, Rude Boy's og flere kunstnere. I den nærmeste fremtid planlægger vi at tale med dem og offentliggøre mere om dem..

En av ateljéene, med kunst som laget av Bliss.
Trym Ruud - Trym Ruud.
JonnyHurts | Twitter, Instagram | Linktree

En gruppe mennesker med utroligt forskellige talenter begynder at danne sig. Vaffelleverandører, samtidskunstnere, der eksperimenterer med forskellige materialer, digitale 3D-kunstnere og marketingeksperter. Alle har forskellig ekspertise, så der synes at være lidt at forbinde dem. Ambitionen om at producere og være i stand til at bruge NFT-teknologi til at kommunikere med deres fans er dog en udbredt tråd i dette centrum af Oslo.

Fornebu (alias Californebu) er et større sted ved at dukke op.

Lidt uden for det centrale Oslo finder vi Fornebu. En gammel nedlagt flyveplads, hvor fast ejendom, forskellige lokaler og Oslo-arenaen er vokset op ved siden af et lufttårn.

Utstilling på Blank Galleri Fornebu.

Her finder vi udvidelsen og måske fremtiden for Blankgallery. En lokal berømthed har arbejdet her i lang tid. Vi møder Jonny Hurts, som har skabt kunst og udstillet her i lang tid. Det fremgår også, at de har været meget involveret i dialogen med Oslo by og været en drivende kraft i at bevare de rå, industrielle ejendomme, som tidligere blev brugt som garager, industrier eller flyhangarer.

"Californebu" en vanlig dag uten hendelser.

Her skabes og udstilles kunst løbende i stedet for, at biler trænger til service. Væg til væg med lokalerne brugt af BL_NK galleri & Jonny Hurts finder vi en af Norges mest berømte kunstnere; Bjarne Melgaard. Han er også kendt for et af de første rigtig store NFT-projekter i Norden, "The Lightbulb man". Det er derfor et galleri helt dedikeret til Bjarne væg til væg.

Højtflyvende planer for kunstarrangementer og meget mere.

Tor-Oscar brænder for at inspirere og involvere kunstnere. Giv dem de værktøjer, de skal bruge for at bruge NFT'er til at markedsføre deres kunst og leve af det. Han beskrev det som en forestående stor bølge. Vandet er allerede begyndt at danne ringe som følge heraf.

En international NFT-lancering fandt også sted hen over sommeren. en fælles indsats af Creepz og SpatStudio. Influencers, samlere og innovatører i Web3 og NFT er blandt gæsterne.

Tor kledd i grønt (Blank Galleri) forran. Fra venstre stående Kenneth (Krypto Norge), Vincent, Viggo, Vahid, Leo (NFT.NO) , Suchet (Everipedia.org)

Vi sætter pris på invitationen og det utroligt underholdende arrangement. Vi havde lejlighed til at møde Harald og smage hans vafler ved lejligheden.

https://www.haraldsvaffel.no/

Det efterlader os med overbevisningen om, at der er en kulturel bevægelse og fællesskab i Norge, som måske er i front i Norden. Noget, der i dag er en subkultur, der er ved at blive mainstream.

Vi ser frem til, hvad der vil ske på Blankgalleri og i Californebu i fremtiden!